Home
Training/opleiding
Basisveiligheid BVCA
VOLVCA
BHV
Overige opleidingen
Contactformulier
Management Systemen
VCA/P/**/*/VCU
ISO 9001
ISO 14001
OHSAS 18001
PBM's
RI&E
Deskundige Bijstand
Toolboxen
STOP & GO SAFE
DIGITALE VRAAGBAAK
Opdrachtgevers
Contact
Sitemap

 

 ISO9001 

Veel medewerkers van bedrijven weten niet precies wat ISO 9001 inhoudt. ISO-normencertificering wordt door de meeste organisaties ervaren als iets lastigs. Een sta-in-de-weg van de dagelijkse werkzaamheden, een papieren monster, op zijn best een noodzakelijk kwaad. ISO-normengecertificeerd zijn houdt kortweg in:

  • zeg wat je doet
  • doe wat je zegt
  • bewijs het

Zo moet bijvoorbeeld het kwaliteitsbeleid op papier staan en moet er gecommuniceerd worden naar alle medewerkers. De organisatie moet zorgen voor het verhogen van de klantentevredenheid door te voldoen aan de eisen en wensen van de klanten en aan de wettelijke eisen die van toepassing zijn op het product of de dienst van de organisatie. Daarnaast moet de organisatie de bedrijfsprocessen beheersen en dit kunnen aantonen.

Nadat een externe audit heeft plaatsgevonden, kan de organisatie een certificaat ontvangen waaruit blijkt dat zij voldoet aan de eisen die door de norm worden gesteld. Dit is een teken voor de organisatie en haar klanten dat de organisatie op een vooraf gestelde en gestructureerde manier aan kwaliteitsmanagement (zorg, beheersing en borging) doet. Dit is echter geen garantie voor een kwalitatief goed product.

Arbo Begeleiding Stam kan u bijstaan met het opstellen, implementeren en auditeren van het systeem. Meer informatie kunt u aanvragen via info@arbocoach.nl.

ISO9001 Model:

Arbo Begeleiding Stam  | info@arbocoach.nl